polar_chimera

Polar Chimera: vier seizoenen baden in luxe

Martine van Kuler

Hoe luxe kan een caravan zijn? Enorm luxe, zo toont Polar met de nieuwe Chimera. Wij zagen het paradepaardje van de Zweedse fabrikant onlangs op de Caravan Salon in Düsseldorf en waren onder de indruk. De Polar Chimera is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 590 en 730.

Op de Instagram-pagina van Campingtrend plaatsten we een filmpje van de Polar Chimera. Uit de reacties hierop bleek dat niet alleen wij de caravan een plaatje vinden. Voor wie het filmpje heeft gemist, vertellen we hieronder wat meer over de Zweedse vierseizoenencaravan.

Polar caravans

Het Zweedse Polar heeft zijn caravans onderverdeeld in drie lijnen: het basismodel Blueline, de luxere Blackline en nu dus de exclusieve Chimera. Elke lijn biedt zijn eigen uitrustingsniveau, mogelijke indelingen en een reeks interieur- en exterieuropties.

De luxe Chimera is dankzij de moderne technologie, hoge winterbestendigheid en het aantrekkelijke design een uitermate geschikte caravan voor kampeerders die het hele jaar door onderweg zijn, en waarde hechten aan comfort en kwaliteit. De caravan is er in twee lengtematen (590 en 730) en vier plattegronden: 590 FWL, 730 FDCL, 730 BSL en 730 BQWL. Allemaal zijn ze 2,51 meter breed.

polar_chimera
polar_chimera

Polar Chimera: modern, elegant en compleet

Het exterieur van de Chimera borduurt voort op dat van de Blackline-serie. De zwarte designelementen en koperkleurige details geven de caravan een moderne en toch ook enigszins klassieke uitstraling. Datzelfde zien we terug in het interieur. Lichte kastkleppen, donkere houttinten, een grijs tafelblad en grijze onderkasten in de keuken worden ook hier gecombineerd met koperkleurige accenten.

De 7,99 meter lange 590 heeft een oppervlakte van 14,1 m2. Als je door de extra brede toegangsdeur de caravan binnenstapt, valt meteen de ruime zithoek op. Led-verlichting, nekkussens en usb-poorten zorgen dat je hier heerlijk kunt relaxen, lezen of een spelletje doen. De keuken in het midden is voorzien van een grote compressorkoelkast en een magnetron met geïntegreerde oven. Koken kan zowel op een inductiekookplaat als op een gasfornuis. Van beide zijn twee pitten aanwezig. Natuurlijk is de keuken ook voorzien van een stijlvolle spoelbak en veel opbergruimte.

De badkamer heeft in alle plattegronden een raam en een dakraam voor ventilatie en daglicht. Ook een handdoekdroger en een droogrek ontbreken niet. Het cassettetoilet is elektrisch draaibaar en zorgt ervoor dat je de ruimte volledig kunt benutten.

polar_chimera
polar_chimera
polar_chimera
polar_chimera

Polar Chimera 730 in drie indelingen

De Chimera 9,34 meter lange 730 is met 17,4 m2 een tikkie groter dan de 590, maar hij is zeker net zo luxe. Net als zijn kleinere broer heeft de 730 een extra brede toegangsdeur en een comfortabele zithoek. In de ruime keuken zien we een dubbele koelkast, een wijnkoeler, een oven en een magnetron. De 730 FCDL is met een Frans bed en stapelbedden een echte gezinscaravan. De 730 BSL heeft twee enkele bedden in de lengterichting en de 730 BQWL is voorzien van een elektrisch verstelbaar queensbed.

polar_chimera
polar_chimera

Polar caravan voor alle jaargetijden

Polar caravans zijn gemaakt om het hele jaar door mee te kamperen. Tijdens hittegolven, maar ook als het extreem koud is. Ze hebben dan ook een wand- en vloerisolatie tot wel 44 mm EPS. De isolatie houdt de kou, warmte en het geluid buiten en biedt, in combinatie met het goed ontworpen ventilatiesysteem, een fijn binnenklimaat.

De Chimera-serie is voorzien van dubbelglas en Alde vloerverwarming. Aluminium platen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Waterleidingen en afvoeren zijn in de caravan geplaatst, zodat ze niet bevriezen. Een verwarmde afvoer is bovendien standaard in alle Polar caravans, net als een verwarmd schoenenvak.

Aan een luxe caravan hangt natuurlijk een prijskaartje. Voor de 590 staat daar minimaal 73.330 euro op. De vanafprijs voor de 730 is 91.670 euro.

Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!