De reden waarom de glamping steeds populairder wordt

Jos Mark

De afgelopen jaren is de term glamping steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. Waar we tot jaren geleden allemaal naar de camping gingen, zien we nu steeds vaker dat campings inspelen op de toenemende vraag van een stuk extra luxe, maar dan wel met de voordelen die een camping heeft als het gaat om de vrijheid en de natuur. Niet voor niets is het aantal glampings in zowel Nederland als ook het buitenland in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Omdat ook wij het best interessant vonden om eens te onderzoeken wat nu de voornaamste redenen zijn waarom mensen steeds vaker kiezen voor een glamping en dus eigenlijk voor een luxe vorm van kamperen, hebben we dit voor je uitgezocht.

Comfortabel genieten in de natuur

Bij de glamping draait alles om comfort. In plaats van een tentje opzetten en slapen op een luchtbed, word je verwelkomd in een compleet ingerichte accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Denk aan een luxe safaritent met een heerlijk bed, een eigen keuken, en zelfs een privébadkamer. Deze luxe ervaring biedt vakantiegangers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur zonder concessies te hoeven doen als het gaat om comfort. De glamping biedt dus eigenlijk de vrijheid van de camping, maar dan wel met de luxe van een hotel. Wil jij dat nu ook? Boek dan eens een glamping in Nederland voor een weekend, zodat je kennis kunt maken met deze manier van vakantie vieren en wie weet zit jij binnenkort wel in een prachtige luxe safaritent of lodge ergens in Europa

Duurzaam

Duurzaamheid wordt natuurlijk steeds belangrijker. Dit is ook een van de redenen waarom er steeds vaker gekozen wordt voor een glamping. Een glamping ligt vaak in een natuurgebied, waardoor er extra tijd en aandacht wordt besteed aan het onderhouden en behouden hiervan. In tegenstelling tot veel grote hotels, waarbij het niet groot en gek genoeg kan, is dit op een glamping niet het geval. Daarbij komt ook dat de meeste mensen met de auto naar de glamping gaan, waardoor de uitstoot in tegenstelling tot met het vliegtuig een stuk lager is. Vooral wanneer je een elektrische auto hebt natuurlijk.

Alle vrijheid

Waar je in een hotel natuurlijk binnen een bepaalde tijd moet ontbijten, bepaal je dit op de glamping helemaal zelf. Je kunt ervoor kiezen om lekker uit te slapen en rond een uur of 9 langzaam naar de supermarkt te gaan om wat broodjes te halen, maar je kunt ook om 6 uur beginnen met een kop koffie en een broodje, omdat je een dag vol leuke activiteiten hebt geplant. Daarnaast bieden de meeste glampings ook allerlei faciliteiten, zoals een zwembad, sauna en plek om te spelen voor de kinderen. Dit alles maakt dat het vooral voor gezinnen met kinderen de perfecte manier van vakantievieren is. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze lekker over de glamping lopen de hele dag en kunnen de ouders helemaal tot rust komen. Hoe fijn is dat?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.