Droom weg bij deze luxe caravans

Martine van Kuler

De reispaleizen in dit artikel zijn misschien voor veel mensen financieel niet haalbaar, maar een beetje dromen kan geen kwaad. Dus kijk, huiver of geniet van deze drie luxe caravans.

Adria Astella

Met zijn enorme afmetingen, rechte vorm, luxe interieur en opvallende openslaande glazen deuren kunnen we de Adria Astella gerust een vakantiehuis op wielen noemen. Het Sloveense Adria is behalve bekend van de toercaravans ook al twee decennia succesvol als fabrikant van stacaravans. De Astella (foto boven dit artikel) is het beste van beide werelden. Inmiddels is de caravan verkrijgbaar in vier indelingen, waarvan de 644 DP de nieuwste, maar ook de kleinste is. Al kunnen we hem zijn totale lengte van 8,30 meter en maximale totaalgewicht van 2500 kilo nog steeds een flinke jongen noemen. De 904 HP is de grootste Adria Astella. Deze joekel is maar liefst 10,90 meter lang en heeft een totaalgewicht van 3000 kilo.

Ergonomisch ontworpen badkamer

Het topmodel van Adria legt de lat hoog als het gaat om modern design en comfort. Binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over dankzij de grote ramen en panoramadeuren. We zien geen banken, maar sofa’s. De keuken is voorzien van topapparatuur en een groot corian werkblad. En ook de ergonomisch ontworpen badkamer straalt een en al luxe uit. Natuurlijk zijn alle Astella’s aan de buitenkant rondom voorzien van exclusieve ledverlichting en ook binnenin zorgen spots en ledlampen voor sfeer. Kortom, in het paradepaardje van Adria zal het je aan niets ontbreken. Je moet alleen wel flink in de buidel tasten als je er een wilt kopen. De vanafprijs is 73.540 euro.

Dethleffs Beduin Scandinavia

De Beduin zag in 1956 het levenslicht. Hij verdween enige tijd van het toneel, maar keerde in 2021 terug. Het vlaggenschip van Dethleffs kreeg toen de toevoeging ‘Scandinavia’, wat niet alleen verwijst naar het wintercomfort, maar ook naar de Scandinavische interieurstijl van de caravan. De 740 BFK is met zijn totale lengte van 9,42 meter de grootste van de tien beschikbare indelingen. Net als de kleinste Astella heeft de Dethleffs Beduin Scandinavia een totaalgewicht van 2500 kilo. Je hebt dus een flinke trekauto nodig.

Licht en modern

Het interieur in Scandinavische stijl is licht en combineert moderne hout- en stofelementen. Het ontwerp is functioneel en ingetogen, maar straalt toch een tijdloze en gezellige sfeer uit. De hoogwaardige warmwaterverwarming en elektrische vloerverwarming zorgen voor een aangename temperatuur in de hele caravan. De zithoek in de Dethleffs Beduin Scandinavia heeft hoofdsteunen in de hoeken en een in hoogte verstelbare tafel, ideaal om van een warme maaltijd te genieten. Deze bereid je in de goed uitgeruste keuken, waar de full-cooker – een combinatie van fornuis en oven – de blikvanger is. Voor een warme douche hoef je niet door de kou naar het sanitairgebouw te gaan, want de badkamer heeft een riante douche. De Dethleffs Beduin Scandinavia 740 BFK is verkrijgbaar vanaf 55.990 euro.

Dethleffs Beduin Scandinavia
Dethleffs Beduin Scandinavia.
Dethleffs Beduin Scandinavia
Dethleffs Beduin Scandinavia.
Dethleffs Beduin Scandinavia
Dethleffs Beduin Scandinavia

Hobby Prestige

De Prestige is de grootste caravan van het Duitse Hobby. Hij is verkrijgbaar in elf indelingen, waarvan er zeven langer zijn dan 8,00 meter. De 720 WQC en 720 KWFU zijn met hun totale lengte van 9,00 meter de langste. Die laatste heeft dankzij de stapelbedden achterin zes slaapplaatsen, wat hem een ideale gezinscaravan maakt. Deze tandemassers hebben een maximaal totaalgewicht van 2200 kilo.

Luxueuze uitstraling

De Prestige staat bekend om zijn luxueuze uitstraling. Het zal je dus aan niets ontbreken. De caravan heeft dit modeljaar een upgrade gekregen. Het vernieuwde interieur heeft een donker eikendecor met hoogglans witte accenten, glanzende werk- en tafelbladen in donkere steenlook en stijlvolle stoffering. De grote keuken heeft veel opbergruimte dankzij de apothekerskasten, en in het woongedeelte trekt het tv-meubel met glazen vitrine de aandacht. Extra grote bovenkasten zorgen er bovendien voor dat er geen voorwerpen blijven rondslingeren. Ook zit de Hobby Prestige vol met geavanceerde technologische snufjes, zoals een geautomatiseerd klimaatbeheersingssysteem, slimme sfeerverlichting en een verwarmde garderobekast. De Hobby Prestige 720 KWFU heeft een vanafprijs van 44.750 euro. Voor de 720 WQC moet je zo’n 500 euro meer neertellen.

Hobby prestige
Hobby prestige.
Hobby prestige
Hobby prestige.
Hobby prestige
Hobby prestige

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!