Deddle RV

Heet nieuws: Chinese carbon camper Deddle RV nu écht in Europa (met video!)

Marije Onderwaater

Een opbouw van carbon, slide-outs die voor gigantisch veel ruimte zorgen, een dak vol zonnepanelen, een wasmachine en vaatwasser, en zelfs een toilet met bidet; wat heeft de Carbonic Liner van Deddle RV niet aan boord? Volgende maand is deze unieke camper uit China voor het eerst in Europa te zien.

De alkoofcampers van Deddle RV uit China, onderdeel van de New Gonow Group, stonden vorig jaar al op de Caravan Salon. En nu heeft de kampeerbeurs in Düsseldorf weer de primeur: hier toont Deddle RV uit China eind augustus een nieuwe camper, op een Iveco Daily-chassis. De Carbonic Liner is een samenwerking met La Marca, de camperbouwer en -importeur uit het Duitse Landsberg am Lech.

Deddle RV Carbonic Liner interieur
Deddle RV Carbonic Liner interieur

Unieke camper van carbon

De alkoofcampers van Deddle RV zijn al bijzonder, met allerlei high tech snufjes. Daar kiest het Chinese merk ook voor in de Carbonic Liner. Die heeft deze naam niet voor niets gekregen; de opbouw is namelijk helemaal gemaakt van carbon, dat sterk en licht is.

Deddle RV Carbonic Liner slideouts
Deddle RV Carbonic Liner slideouts

Slide-outs zorgen voor ruimte

De Deddle RV Carbonic Liner is met een lengte van 7,80 meter al geen kleintje. De slide-outs aan de zijkant en achterzijde zorgen voor nog eens heel veel meer extra ruimte. In het woongedeelte biedt de slide-out plaats aan een riante sofa. De slide-out achterin is groot genoeg voor een tweepersoonsbed van flinke afmetingen. Van de bank is een bed te maken en in de alkoof kunnen ook twee personen overnachten.

Deddle RV Carbonic Liner bed
Het bed achterin
Deddle RV Carbonic Liner bed
Het bed achterin
Deddle RV Carbonic Liner sofa
De sofa kan ook als bed dienen
Deddle RV Carbonic Liner sofa
De sofa kan ook als bed dienen
Carbonic Liner alkoofbed
Het alkoofbed
Carbonic Liner alkoofbed
Het alkoofbed

Deddle RV Carbonic Liner van alle gemakken voorzien

Met de vuile vaat naar het sanitairgebouw? Nee joh! De Deddle RV Carbonic Liner heeft – uiteraard – een vaatwasser die het werk uit handen neemt. Tot de uitrusting van deze Chinese camper behoort zelfs een wasmachine. De keuken is van alle gemakken voorzien, met een aanrechtblad dat volop werkruimte biedt, een koelkast met flessenlade, een koffiemachine en een kooktoestel van Thetford. De keuken herbergt ook nog een televisie die met een druk op de knop tevoorschijn komt.

Alde warmwaterverwarming

Deddle RV en La Marca kiezen in de Carbonic Liner voor hoogwaardige warmwaterverwarming van Alde. Ook is de camper uitgerust met vloerverwarming.

Carbonic Liner keuken
Carbonic Liner keuken

Toilet met 'Japanse' functies

In de douche met rooster van hout hebben kampeerders alle ruimte voor een goede schrobbeurt. En dan het Panasonic Smart Toilet, dat een totaal andere ervaring biedt dan het toilet in het sanitairgebouw van de camping. Dit toilet is voorzien van een antibacteriële bril en een bidet-functie. Er zitten allerlei functies op, zoals bekend van Japanse toiletten. Zo is het mogelijk om de bril te verwarmen.

Carbonic Liner Panasonic toilet
Carbonic Liner Panasonic toilet

Dak vol zonnepanelen

De luchtfoto’s van de Deddle RV Carbonic Liner tonen een indrukwekkend dak dat helemaal vol met zonnepanelen ligt. In totaal is dit maar liefst 2000 Wp. Ook heeft hij 800 Ah aan lithiumbatterijen aan boord. Dit betekent dat het met de Carbonic Liner mogelijk is om langere tijd off grid te zijn.

Carbonic Liner zonnepanelen
Carbonic Liner zonnepanelen

Wortelhout in de cabine

In de cabine van de Iveco Daily is het ook een en al luxe. Zo heeft het dashboard notenhouten details en zijn de cabinestoelen van echt leer.

Deddle RV in Düsseldorf

Over de prijs van de Deddle RV Carbonic Liner en verdere details is nog weinig bekend. Dat zal veranderen op de Caravan Salon, die op 31 augustus start, en waar Deddle RV en La Marca deze Chinese camper van carbon officieel presenteren.

Exclusieve beelden Carbonic Liner

Wil je de Carbonic Liner alvast van binnen en van buiten zien? Kijk dan deze video met exclusieve beelden van German Television.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…