De Achterste Hoef Campingeigenaar Vertelt

KRO-NCRV komt met nieuw kampeerprogramma: Groeten vanaf de camping

Martine van Kuler

Omcirkel vrijdagavond 6 september maar in je agenda als je een liefhebber bent van kampeerprogramma’s op televisie. Om 20.30 uur op NPO 1 is dan namelijk de eerste aflevering van de tiendelige KRO-NCRV-serie 'Groeten vanaf de camping' te zien.

Begin vorig jaar schreven we al dat de KRO-NCRV deelnemers zocht voor de nieuwe realitserie. Die zijn gevonden en dus is Groeten vanaf de camping een feit.

Kamperen is populair, óók op televisie. Omroep MAX heeft al jaren de kijkcijferhit We zijn er Bijna! en ook op de commerciële televisiezenders zijn kampeerprogramma’s vaste prik. Het kan dus haast niet anders dat de KRO-NCRV met de nieuwe reeks ook een succesprogramma in handen heeft.

Er is een camping voor iedereen

De diversiteit aan campings en campinggasten is enorm. Jong, oud, gescheiden, single, getrouwd, hetero of transgender… vrijwel heel Nederland zet graag een tent op. Een rondje langs campings in het land is daarmee een mooie dwarsdoorsnede van onze maatschappij, zo laat de KRO-NCRV zien in Groeten vanaf de camping.

De nieuwe NPO 1-serie volgt bevlogen beheerders op zes verschillende campings tijdens de zomervakantie. Maar ook vaste gasten komen aan bod. Het zijn de mensen die de camping als tweede thuis ervaren, het grote gezin dat ieder jaar even uit de ratrace stapt en weer uitkijkt naar ‘hun’ camping of een echtpaar op leeftijd dat al jaren de bingo draait. Van het neerzetten van de caravan tot de karaokeavonden in de late uurtjes, het is allemaal te zien vanaf 6 september 20.30 uur op NPO 1.

Wil je meer weten over het leven van een campingeigenaar en wil je zo lang niet wachten? Lees dan eens de interviews die wij hadden met een aantal van hen, onder wie Egbert van Camping Ommerland, de heren van HollandMenCamp, Manon van Oetdoor en Anton van Camping Fristad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!