Vechtdal fietsvierdaagse

Kamperen en fietsen tijdens de Vechtdal Fietsvierdaagse

Martine van Kuler

Liefhebbers van zowel kamperen als fietsen doen er goed aan 3 tot en met 6 september vrij te houden. Dan vindt namelijk de 25ste Vechtdal Fietsvierdaagse plaats. Er zijn verschillende kortere en langere fietsroutes uitgezet, elk met hun eigen thema. De startplaatsen zijn te vinden op een aantal campings in het Overijsselse Vechtdal. Hier kun je ook nog eens voor een speciale prijs overnachten.

De fietsvierdaagse door het Overijsselse Vechtdal vindt dit jaar alweer voor de 25ste keer plaats. De organisatie heeft wederom mooie routes – er is keuze tussen 40 en 60 kilometer – uitgezet langs adembenemende landschappen en door pittoreske dorpjes. Zo fiets je onder meer langs de oevers van de Regge en de Reest en ga je zelfs even de grens over naar Duitsland, waar de Vecht begint bij Darfeld. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen.

Overnachten op campings in het Vechtdal

Een aantal campings in het Vechtdal vormen de startpunten voor de fietsvierdaagse, dit zijn onder meer camping De Pallegarste in Mariënberg, camping Ommerland in Ommen en vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg. Je kunt hier tijdens de fietsvierdaagse tegen een speciaal tarief verblijven. Voor vijf overnachtingen betaal je vanaf 165 euro voor twee personen. Meer informatie over deze en de andere deelnemende campings en de routes vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!