Winnaars Duurzame KampeerAwards 2024

Duurzame KampeerAwards 2024: dit zijn de winnaars!

Marije Onderwaater

Ze zijn bekend: de winnaars van de Duurzame KampeerAwards 2024. Tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche op de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kregen de winnaars hun award uitgereikt. En dit zijn de gelukkigen!

Meest duurzame kampeermiddel

En dat is… eVentje van de Nederlandse camperbouwer Ventje.

Dit zegt de jury in haar rapport over de elektrische camperbus op de ID.Buzz:
“eVentje blijft indrukwekkende stappen zetten in duurzaamheid en innovatie. Met een innovatief design en het gebruik van circulaire materialen zoals hout en schapenwol, onderstrepen ze hun toewijding aan een duurzame toekomst.”

Andere finalisten

De elektrische modulaire buscamper VAN-Jorn en Fixxter Nederland stonden samen met eVentje in de finale.

eVentje 2024
eVentje
eVentje 2024
eVentje

Meest duurzame kampeerplek

En dat is… de Lemeler Esch Natuurcamping in Lemele.

Dit zegt de jury in haar rapport over de camping:
“De Lemeler Esch heeft een unieke balans gevonden tussen natuur, landbouw en recreatie. Hun natuurinclusieve bedrijfsvoering en vernieuwende energieoplossingen maken hen een voorloper met een voorbeeldfunctie voor andere campings.”

Andere finalisten

Ons Buiten in Oostkapelle en RCN de Jagerstee in Epe waren de andere twee finalisten van de Duurzame KampeerAwards 2024.

De Lemeler Esch 2024
De Lemeler Esch
De Lemeler Esch 2024
De Lemeler Esch

Meest duurzame innovatieconcept

En dat is… Hertzinger Green Connect.

Dit zegt de jury in haar rapport over deze start-up, die duurzame en energiezuinige oplossingen voor vakantieparken biedt:
“Hertzinger Green Connect zet met hun innovatieve combinatie van zonnepanelen, batterijen, warmtepomptechniek en slimme software voor energiedeling een nieuwe standaard in de recreatiesector. Het concept biedt een doordachte oplossing voor netcongestie en maakt verblijven energiepositief, economisch voordeliger en ecologisch verantwoord.”

Andere finalisten

Ook In-Duc, draagbaar inductiekoken speciaal voor gebruik buiten, en de slimme vuilwatertank Smarttank maakten tijdens de finale kans op een award.

Hertzinger Green Connect
Hertzinger Green Connect
Hertzinger Green Connect
Hertzinger Green Connect

Duurzame KampeerAwards 2024

Voor het duurzaamheidscongres en de Duurzame KampeerAwards 2024 werken de NKC, KCI, Jaarbeurs, HISWA-RECRON, BOVAG en de ANWB samen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…