Meenemen: stapelbed voor de kinderen

Jos Mark

Meestal is er geen zee van ruimte in de caravan of camper, er moet dus echt genoeg plek zijn voor het hele gezin. Je laat je kinderen daarbij ook niet slapen in een aparte tent; je hebt geen overzicht over ze en daarbij kan het 's nachts behoorlijk afkoelen of plots toch gaan regenen. Waar ouders nog weleens voor kiezen is om de kinderen in de voortent te laten slapen, in een stapelbed en dat is gemakkelijker dan je denkt.

Bedden voor de kinderen

Denk nu niet dat je je kind(eren) zomaar 14 dagen lang kunt parkeren ’s nachts op een luchtbed. Eén nacht is leuk, maar daarna wordt het vervelend en willen je kinderen gewoon ook in een ‘echt bed’ slapen, net als jullie. Om dat simpel voor elkaar te krijgen kun je een stapelbed meenemen, gewoon van hout, die makkelijk in elkaar te monteren is. Zo krijgen jullie kinderen geen last van optrekkend vocht en kou ’s nachts. Want dat kan vaak nog lelijk tegenvallen op dat overdag zo zonnige vakantieadres. De nachten kunnen gemeen fris worden, waardoor een luchtbed eigenlijk geen doen is.

Het behapbaar houden

Natuurlijk wil je geen hele volksverhuizing in gang zetten naar de camping, dus kun je ervoor kiezen om hier koudschuimmatrassen in te plaatsen. Deze zijn gemakkelijk oprolbaar en eenvoudig mee te nemen. Voor kinderen mogen matrassen doorgaans dunner zijn. Zij hebben immers met hun lage gewicht minder last van “de zwaartekracht” dan wij volwassenen. Een dunner matras is dus prima geschikt tijdens de vakantie – en je kunt ze thuis weer gebruiken als extra logeermatrassen voor vriendjes van je kinderen die zo nu en dan eens komen logeren.

Gaaf kinderbed voor thuis

Komen jullie terug van de camping, dan zijn de kinderen vaak nog helemaal in de modus van ‘klauteren en klimmen’. Dat komt goed uit. Wilde je al een tijdje een ander bed voor je kind kopen, dan is een halfhoogslaper bij uitstek hét bed wat lekker avontuurlijk is voor je kind. Gemaakt van mooi natuurlijk hout, zonder bewerking, zijn ze verkrijgbaar als ‘boomhut’, of als half huisje, zelfs met glijbaan en trapje: super gaaf voor je kind en fantastisch om lekker te kunnen ravotten en tijdens de vakantie eindeloos de tijd om mee te spelen.

Hoogslapers, kinderen zijn er dol op!

Dit type bedden doen menig kinderhart sneller kloppen. Je kunt je lekker verstoppen in je eigen bed. Hebt vanaf de hoogte mooi zicht over je hele kamer. Het speelavontuur lonkt! Het zijn bedden waarop klimmen en klauteren niet mag, maar moet! Gegarandeerd speelplezier voor de kinderen en voor (speel)vriendjes. En daarbij is het eigenlijk gewoon een heel mooi cadeau (zo bijzonder namelijk!), wat het extra gaaf maakt om dit na de vakantie te krijgen.

Natuurlijk zijn dergelijke bedden meer dan ‘zomaar bedden’, ze zijn van stevig hout gemaakt, mooi afgewerkt en zeer fantasierijk. Kies in het geval van een thuisbed wel altijd voor een degelijk matras, wat geschikt is voor ieder lichaamsgewicht; kinderen groeien immers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.