Met een huurauto op de camping in Alicante

Jos Mark

Alicante ligt niet bepaald naast de deur. Doordat Alicante halverwege de Spaanse kust ligt, aan de Costa Blanca, is het niet direct een vakantiebestemming om met je camper of caravan naar toe te rijden. Sommige vakantiegangers kiezen daar wel voor en trotseren de Pyreneeën, maar daar komt best wat ervaring en rijtechniek bij kijken, maar daarnaast ben je ook nog eens dagen onderweg.

Huurauto thuis van te voren boeken

Maar wat is er nu lekkerder en vrijer dan te genieten van het campingleven, zoals in Alicante? Je kunt gewoon een caravan of camper ter plekke huren. In dat geval boek je een vlucht vanuit Nederland naar Alicante en kun je een auto huren op Alicante Airport. Vele vakantiegangers gingen je voor. Hoe werkt dat in de praktijk?

Wie een plekje op een van de vele, mooie campings in Alicante heeft weten te bemachtigen, voorzien van een mooie luxe camper of caravan, wil vaak ook de beschikking hebben over eigen vervoer tijdens de vakantie. Dat betekent in dit geval een auto huren. Het is dan heel prettig als de auto al op de luchthaven van Alicante voor je klaarstaat. Iets wat gewoon vanaf thuis in Nederland al te regelen is. Je doet er zelfs verstandiger aan om hier alvast een huurauto te reserveren. Grote autoverhuurmaatschappijen, zoals easyterra, hebben op de luchthaven een eigen afdeling, en hebben de huurauto al op de luchthaven voor je gereed staan.

Gemak en voordeel van vooraf een auto huren

Er bestaan enkele belangrijke voordelen van het vooraf een huurauto boeken:

  • De keuze uit huurauto’s is veel groter wanneer je ver van te voren reserveert
  • Je kunt prijzen van verschillende aanbieders vergelijken
  • Je weet zeker dat er een huurauto beschikbaar is!

Het komt voor dat er geen geschikte huurauto aanwezig is. Je zult dan bijvoorbeeld met een tweezitter genoegen moeten nemen, of met een busje. Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten, op dergelijke onzekerheden. Wanneer je arriveert wil je weten dat er een auto klaar staat en welk model tegen welke prijs. Het is dus niet meer dan logisch om dit thuis alvast vast te leggen.

Bezoek de website van het autoverhuurbedrijf, wat meestal zoals easyterra een internationaal bedrijf is, waarbij je gewoon in het Nederlands de reservering kunt maken en die ook een locatie op de luchthaven hebben.

Genieten van het campingleven op Alicante

Er zijn óntzettend veel campings aan de kust van Alicante, je struikelt haast over de keuze! Laat je vooral vooraf goed inspireren en ontdek wat voor jullie de meest geschikte plek is. Op de meeste campings zijn honden welkom; maar niet overal. Daarnaast zijn er campings waar de caravans echt vlak aan het strand staan, wat ideaal kan zijn. Ben je met het gezin, dan kan een camping met een waterparadijs of een zwembad een ware uitkomst zijn. Kies je voor een camping in de omgeving van het centrum, of zit je juist liever wat rustiger? Alles is mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.