Nanocoating: de oplossing voor jouw caravan of camper?

Luc Schaepkens

Dick William heeft zijn nieuwe camper beschermd met nanocoating van Carpro. Het product staat ook bekend als glasscoat. Wat is het en hoe werkt het? Ontdek het allemaal in onze video.

Nanocoating maakt oppervlak superglad

Nanocoating doet eigenlijk niets anders dan het oppervlak superglad maken. Zó glad dat het vuil er gewoon niet meer aan kan hechten. Natuurlijk komt er nog wel vuil op de camper, maar met een doekje of een spons veeg je het er zonder poetsen weer eenvoudig vanaf. DW heeft het over de drie V’s: Vuil, Vliegen en Vogelpoep. Het is vast herkenbaar: je gaat met een glimmend gepoetste camper of caravan op pad, maar je bent nog niet op de camping of je staat er weer bij als een varken. En onderweg heb je ook al een keer de vliegenlijken van de vooruit moeten halen. Want insecten houden ook van kamperen. Iedereen die het al een keer gedaan heeft, weet dat het poetsen van een camper of caravan best een klus is. Een steeds terugkerende klus ook nog eens. En daar werd DW niet blij van, vandaar dat hij koos voor nanocoating.

Wassen is na de behandeling een fluitje van een cent. Alle vuil spoel je er gemakkelijk vanaf. En dat drie tot zes jaar lang. Het speciale aan de hier gebruikte coating is dat er voor elk oppervlak een ander middel is gebruikt. Door speciale onderhoudshampoo te gebruiken, activeer je de nanocoating opnieuw. Een behandeling voor een grote camper – maatje Frankia van DW – kost zo’n 2000 euro. In deze video legt DW uit hoe het werkt en wat je mag verwachten.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Naar de site van Carmotec.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur