ANWB Caravan van het jaar 2025

ANWB Caravan van het Jaar 2025: dit zijn de genomineerden

Martine van Kuler

De Knaus Sport, Tabbert Cazadora en de Bürstner Averso. Alle drie zijn ze prachtig, maar er kan er maar één ANWB Caravan van het Jaar 2025 worden. Wie de titel wint, weten we op woensdag 2 oktober. Hieronder lees je alvast wat meer over de genomineerde caravans.

Knaus Sport

Knaus heeft de instapcaravan een nieuw exterieur gegeven. Opvallend zijn de Cateye evolution-achterlichten. Deze led-lichten zijn kleiner, maar helderder dan hun voorganger. Ze geven de caravan de sportieve look die bij zijn naam past. Ook de binnenkant is onder handen genomen. Een licht houtdecor gecombineerd met wit en antraciet zorgt voor een ruimtelijk effect. De bovenkasten zijn strak en greeploos. De Knaus Sport is verkrijgbaar in veertien indelingen. De vanafprijs is 21.070 euro.

Knaus Sport 2025
De vernieuwde Knaus Sport.
Knaus Sport 2025
De vernieuwde Knaus Sport.

Tabbert Cazadora

De geheel nieuwe Cazadora moet de Da Vinci, een caravanserie in het hogere middensegment, vervangen. Net als de Da Vinci heeft de nieuweling een 48 millimeter dik dak, waarin fleece de warmte binnenhoudt en het geluid buiten. De wanden zijn gemaakt van multiplex sandwichpanelen. Deze staan op een sterk en licht Dyonic-chassis. De woonruimte is niet alleen comfortabel, maar ook sfeervol. De Tabbert Cazadora is er in zeven verschillende indelingen. De goedkoopste kost 27.890 euro.

Tabbert Cazadora interieur
De Tabbert Cazadora: comfortabel en stijlvol.
Tabbert Cazadora interieur
De Tabbert Cazadora: comfortabel en stijlvol.

Bürstner Averso

De Averso was enige tijd van de markt, maar Bürstner brengt hem compleet vernieuwd terug. In de vernieuwde caravan ervaar je het comfort en de gezelligheid van thuis. Het ‘wohnfühlen’-principe, het handelsmerk van Bürstner, is namelijk tot in detail doorgevoerd. Het heldere interieurdesign, hoogwaardige verlichtingsconcept en standaard panoramaraam voorin vergroten het ruimtelijk gevoel. De Bürstner Averso is er vanaf 29.490 euro.

Bürstner Averso 2025
Heerlijk loungen in de Bürstner Averso.
Bürstner Averso 2025
Heerlijk loungen in de Bürstner Averso.

Welke caravan gaat er met de titel vandoor?

Welk van deze drie reispaleizen gaat er met de titel ANWB Caravan van het Jaar 2025 vandoor? Dat weten bij de onthulling op woensdag 2 oktober op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Dan wordt er naast de Caravan van het Jaar 2025 ook een Camper van het Jaar 2025 gekozen. Welke kampeerauto’s hiervoor genomineerd zijn, onthulden we gisteren in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!