Te jong voor een eigen tentje? Een pop-up binnentent biedt uitkomst!

Martine van der Klauw

Wat doe je als je kind in een eigen tentje wil slapen, maar je moederhart dit nog niet aankan? Ik koos voor een pop-up binnentent in de voortent. Kind blij, moeders blij. Of toch niet?

Een eigen tentje

Mijn zoon was negen toen hij verkondigde dat hij niet meer in de caravan wilde slapen, maar in een eigen tentje. Een prima leeftijd natuurlijk. Toch moest ik even slikken. In gedachten zag ik hem ’s nachts al over de camping zwerven. En wat als er iemand met kwade bedoelingen zijn tent zou binnensluipen? Kortom, hij was er wel aan toe, maar ik nog niet. We kwamen tot een compromis: een tentje in de voortent. Zo had hij zijn eigen stekkie en kon ik langzaam aan het idee wennen.

Een echte binnentent.
Een echte binnentent.

Obelink pop-up binnentent

Wij kozen voor de pop-up binnentent van Obelink. Deze is geschikt voor één tot twee personen (er past een tweepersoonsluchtbed in). Hij is vrijstaand en hoeft dus nergens aan vastgemaakt te worden. Ideaal voor in de voortent.

Het tentje staat in een mum van tijd. Uit het hoesje halen, loslaten en hij staat. Nog even twee stokjes erin steken voor de versteviging, luchtbed oppompen en voilà, meneer kan tukken. Dankzij het muggengaas aan beide kanten komt er voldoende frisse lucht binnen en blijven de beestjes buiten.

Toch een eigen stekkie dankzij de pop-up binnentent.
Toch een eigen stekkie dankzij de pop-up binnentent.

Eigen tentje in de voortent

Twijfel je of je kind toe is aan een eigen tentje? Of moet je daar als ouder nog niet aan denken? Dan is een pop-up binnentent wat mij betreft een goed alternatief. Vooraf waren we bang dat het ding een sta-in-de-weg zou zijn, maar dat viel mee. Hij paste prima in de voortent en er bleef nog genoeg leefruimte over.

Voor het gewicht hoef je zo’n extra tent niet te laten. Deze van Obelink zit verpakt in een handig tasje en weegt zo’n anderhalve kilo. De overige specificaties vind je op de website van Obelink.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de pop-up binnentent alleen geschikt voor gebruik binnen! Hij heeft immers geen waterafstotend doek. Het tentje gaat al drie jaar met ons mee op vakantie. Inmiddels slaapt zoonlief echt al wel in een eigen tent buiten, maar zijn zusje verkiest de pop-binnentent nog steeds boven een eigen tentje buiten. En dat vindt haar moeder helemaal niet zo vervelend.

Pop-up binnententen zijn er in vele soorten en maten. Die van Obelink kost 49,90 euro.

Toch liever een tentje buiten? Bekijk deze exemplaren eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van der Klauw

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!