Vooruit, toch een foto vanuit de privé-sauna op Camping Vidor.

Spaghetti met whisky, koriander en gerookte zalm

Luc Schaepkens

Benodigde tijd: 25 minuten.

Nodig voor 4 personen:

  • 500 gr spaghetti
  • 100 gr verkruimelde feta
  • 2 el olijfolie
  • 3 el verse basilicum, fijngeknipt

Nodig voor de saus:

  • 3 dl room
  • 1 ½ dl whisky
  • 125 gr gerookte zalm
  • zout en peper
  • 2 el verse koriander of peterselie, fijngehakt

 

Doe de spaghetti en 1 eetlepel van de olie in ’n pan kokend water met zout. Kook de pasta “al dente”, giet af en doe terug in de pan met de rest van de olie. Houd het warm. Breng de room in pannetje tegen de kook aan. Breng in ander pannetje de whisky tegen de kook aan. Haal de pannetjes van het vuur en roer de room en de whisky door elkaar.

Snij de zalm in smalle reepjes, Doe ze in de roomsaus en voeg zwarte (cayenne)peper toe. Roer de verse koriander kort voor het opdienen erdoor. Schep de spaghetti op warme schaal, Doe de saus erover en roer dit met twee vorken goed door. Strooi de feta erover, garneer met koriander of peterselie en serveer direct.

SMAKELIJK!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur