River Camping Bled Slovenië

Te kort verblijf op geweldige River Camping Bled in Slovenië

Marije Onderwaater

Het had zo mooi kunnen zijn... ons verblijf op River Camping Bled in Slovenië. Helaas gooide noodweer in de zomer van 2023 roet in het eten en konden we niet zo van de camping genieten als we hadden gewild. Jammer, want dit is echt een topcamping.

Normaal gesproken schrijf ik, net als Martine, voor Campingtrend altijd een artikel over de campings die ik heb bezocht. Dit keer twijfelde ik. De reden? Dat zijn de ongezellige foto’s die ik tijdens ons verblijf heb gemaakt. De zon scheen zelden toen wij er waren. Maar met wat foto’s van de campingwebsite erbij, komt het vast goed met dit artikel!

River Camping Bled
Staanplaatsen op het open veld en tussen de bomen, en huuraccommodaties.
River Camping Bled
Staanplaatsen op het open veld en tussen de bomen, en huuraccommodaties.

Wensenlijstje afgevinkt

Slovenië stond op onze verlanglijstje voor de zomer van 2023. Ooit reden we er doorheen op weg naar Kroatië, maar we hadden er nooit gekampeerd. Na een online zoektocht stuitte ik op River Camping Bled, die echt op heel veel vlakken aan onze campingwensen voldeed.

Want:

  • niet té groot
  • er is een zwembad
  • schoon sanitair
  • er is een restaurant/bar en je kan broodjes halen
  • op fietsafstand van het meer van Bled
  • én voor onze jongens heeft de camping de zo geliefde pumptrack

We hadden grootste plannen voor ons verblijf van bijna een week. Mountainbiken, misschien paragliden of ziplinen, genieten bij het meer van Bled, chillen op de camping en hoofdstad Ljubljana bezoeken. Helaas kwam er allemaal niets van terecht.

Pumptrack River Camping Bled
Een pumptrack: daar zijn onze boys blij mee.
Pumptrack River Camping Bled
Een pumptrack: daar zijn onze boys blij mee.

Eerst even over het noodweer

Voordat ik over de camping vertel, moet ik even het noodweer bespreken. Want daardoor was het niet zo leuk als het had kunnen zijn. De weersverwachtingen voor Slovenië waren thuis al slecht. In de week dat wij er zouden zijn was er veel regen en onweer voorspeld. Niet verrassend, want in de dagen ervoor had het aan het Gardameer ook al flink gespookt. Toch besloten we te gaan, want als echte kampeerders kunnen we een buitje best hebben.

Houtsnippers op natte plek

Op het moment dat we van onze overnachtingscamping in het Duitse Beieren – Lech Camping – op weg waren naar Slovenië, en door Oostenrijk reden, barstte het noodweer al los. In de stromende regen en met de ruitenwissers op de hoogste stand, reden we richting River Camping Bled. Daar aangekomen was het net even droog, maar onze staanplaats was een modderpoel. Gelukkig reed een campingmedewerker rond met houtsnippers waarmee we onze plek iets droger konden krijgen. De voortent opzetten, daar begonnen we maar niet aan en ook de tent voor de kinderen bleef ingepakt.

Tenttrailer Slovenië
Bleh... zo veel regen!
Tenttrailer Slovenië
Bleh... zo veel regen!

Noodtoestand in Slovenië

Uiteindelijk hebben we drie dagen lang héél veel regen gehad én onweer. De eerste volle dag, die na onze eerste nacht, was het beste. Toen konden we naar het meer van Bled fietsen, even bij het zwembad liggen en de jongens konden steppen op de pumptrack. Met het nog slechtere weer in aantocht bespraken we met onze zoons wat we zouden doen: blijven en hopen dat het beter zou worden of eerder vertrekken? Na een goed gesprek waren we eensgezind: het slechte weer doorstaan en daarna in Slovenië van een paar mooie dagen genieten.

Inpakken na noodweer

Helaas lukt dat niet: na een nacht vol noodweer, waarin de naastgelegen camping moest evacueren, en onze tenttrailer en álles daaromheen doorweekt was, besloten we het voor gezien te houden. In regen en onweer pakten we in. Terwijl in Slovenië de noodtoestand was uitgeroepen, probeerden we weg te komen. Dat was lastig, omdat bruggen, wegen en tunnels waren afgesloten. Het lukte toch en zo kwamen we aan in Italië, al balend dat we onze vakantie in Slovenië niet konden afmaken.

Noodtoestand Slovenië
Veel problemen door het noodweer.
Noodtoestand Slovenië
Veel problemen door het noodweer.

River Camping Bled

Op River Camping Bled hadden we zó graag langer gestaan. Het is een overzichtelijke camping met behoorlijk brede paden. Onze plek was groot genoeg en iedereen zet z’n kampeermiddel anders, waardoor je niet altijd meteen je overburen in de ogen kijkt. Het voorste deel van de camping is vrij open en nieuw, terwijl op het achterste deel meer bomen staan.

Zwemmen en spelen

Het achterste deel grenst ook aan de rivier de Sava. Die was behoorlijk onstuimig toen wij er waren. Jammer, want dit is een leuke rivier met zelfs een kiezelstrandje erbij. Verder heeft de camping een eenvoudig zwembad met ligbedjes eromheen. Daarnaast een grote speeltuin voor de kinderen. Onze zoons van destijds 13 en bijna 11 jaar vonden de pumptrack dus geweldig voor hun steptricks.

Rivier Sava
Onze jongens bij rivier de Sava.
Rivier Sava
Onze jongens bij rivier de Sava.
Zwembad River Camping Bled
Het zwembad
Zwembad River Camping Bled
Het zwembad
Speeltuin Slovenië
De speeltuin
Speeltuin Slovenië
De speeltuin

Pizza's en geweldig sanitair

Het restaurant grenst aan de speeltuin. Sowieso ligt alles vrij dicht bij elkaar, want de camping is niet zo groot. In het restaurant serveren ze onder meer pizza’s en lokale gerechten. Wij hebben er tijdens ons korte verblijf alleen pizza’s afgehaald en die waren erg lekker.

Super sanitair

Van het restaurant naar… het sanitair. Dat is echt heel erg mooi op River Camping Bled. Alleen daarom al vond ik het jammer dat we niet langer konden blijven. Een camping met geweldig én schoon sanitair: wat wil je nog meer? Boven het hoofdsanitairgebouw is nog een gemeenschappelijke ruimte, met onder meer tafelvoetbal, tafeltennis, air hockey en een biljarttafel.

Restaurant River Camping Bled
Het restaurant naast de speeltuin.
Restaurant River Camping Bled
Het restaurant naast de speeltuin.

Activiteiten vanaf de camping

River Camping Bled biedt uitzicht op het Karavanke-gebergte. Toen we aankwamen was dit door de laaghangende bewolking niet te zien. Des te groter was de verrassing toen ik de volgende ochtend na het douchen uit het sanitairgebouw stapte en de bewolking was weggetrokken: opeens waren die prachtige bergen zichtbaar!

Fietsen naar meer van Bled

Ben je het uitzicht op de bergen zat? Dan kan je allerlei uitstapjes ondernemen. Het gezellige meer van Bled ligt op 2 kilometer. Via het fietspad ben je hier zo. Dit gaan zelfs sneller dan met de auto, want in het hoogseizoen kan het behoorlijk vaststaan. Vanwege werkzaamheden aan het fietspad moesten wij een omweg nemen, maar ook die was mooi.

Raften of naar Ljubljana

In de omgeving kun je onder meer mountainbiken, raften, paraglide, fietsen en wandelen. Veel activiteiten kun je via de camping boeken. Liever de stad in? Hoofdstad Ljubljana ligt op 50 kilometer van de camping, dat is een kleine 40 minuten rijden.

Meer van Bled
Het meer van Bled is zó mooi!
Meer van Bled
Het meer van Bled is zó mooi!

Terug naar River Camping Bled

Slovenië blijft op ons verlanglijstje staan. Niet dit jaar, maar we gaan zeker nog eens terug en dan gaan we opnieuw naar River Camping Bled. Voor vier personen, waarvan twee kinderen, betaalden wij 44 euro per nacht.

Informatie overRiver Camping Bled

Adres: Alpska Cesta 111, 4248 Lesce
Land: Slovenië
Afstand vanaf Utrecht: 1151 km
Geopend: april-oktober
Aantal plaatsen: 250 toeristische plaatsen en 29 huuraccommodaties
Google Maps River Camping Bled

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…