Exød Air Station POD-01

Exød Air Station POD-01: licht als lucht, sterk als staal

Martine van Kuler

Met zijn hoekige vorm lijkt de Exød Air Station POD-01 niet op een traditionele tent. Ook zijn gewicht, opzetgemak en binnenruimte zijn anders dan de meeste tenten. Reden om de nieuweling van de Franse fabrikant Exød eens goed te bekijken.

De Exød Air Station POD-01 heeft qua uiterlijk wel wat weg van de welbekende bungalowtent. Maar waar het opzetten van die tent nogal wat tijd en mankracht kost, is het neerzetten van de Exød Air een fluitje van een cent. Deze opblaasbare tent staat binnen enkele minuten fier overeind.

Snel geïnstalleerd met de Exød Air Station POD-01

Opgevouwen is de Exød Air Station een pakket van 25 x 35 x 64 centimeter, dus in de auto neemt hij niet al te veel plaats in beslag. Met zijn gewicht van slechts 8,5 kilo kun je hem bovendien makkelijk in je eentje uit de kofferbak tillen.

En dan het neerzetten. Daar hoef je niet veel tijd voor uit te trekken. Zet de ingebouwde pomp aan en de tent blaast zichzelf op. Dit duurt slechts vijf minuten. Opgeblazen is de tent 2,4 meter lang en dezelfde cijfers breed. De binnenhoogte is 1,53 meter. In de tent kun je met vier personen slapen, verdeeld over twee slaapcabines. Ramen zorgen voor het nodig licht én een mooi uitzicht.

Exød Air Station POD-01
Exød Air Station POD-01
Exød Air Station POD-01
Exød Air Station POD-01

Zo licht als lucht, zo sterk als staal

Volgens het Franse Exød is de tent geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Het opblaasbare skelet van de POD-01 is gebaseerd op kitesurfvleugels. Deze hebben hun effectiviteit en robuustheid bewezen onder de meest extreme weersomstandigheden.

Het tentdoek bestaat uit 420D ripstop nylon en is waterdicht tot 3000 mm. Voor een regenbui hoef je dus niet bang te zijn.

Voor een futuristische tent als de Exød Air Station POD-01 moet je wel in de buidel tasten. Hij is verkrijgbaar in zowel zwart als wit en kost 2499 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!