Snow Peak Fubi is een veelzijdige tent

Martine van Kuler

Het Japanse Snow Peak presenteerde onlangs de Fubi. Deze modulaire tent heeft door zijn ronde vormen wel wat weg van een koepeltent. De schuine voorkant geeft de Snow Peak Fubi niet alleen moderner uiterlijk, maar zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel én een mooi uitzicht.

De Snow Peak Fubi is niet bepaald een trekkerstentje dat je even op je rug neemt. De tent, die geschikt is voor twee tot vier personen, weegt namelijk 25,2 kilo. Opgezet is hij 4,35 meter lang, 6,6 meter breed en 2,3 meter hoog.

Modulaire tent

Het grootste pluspunt van de Snow Peak Fubi is dat de tent naar wens is aan te passen. Standaard heeft hij een binnentent waarin twee volwassenen kunnen slapen. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je de tent uitbreiden met een extra binnentent. Zo creëer je twee aparte slaapkamers en een centrale leefruimte.

En dat is niet het enige modulaire aan Fubi, want de tent heeft niet één ingang, maar drie. Afhankelijk van je kampeerplek kun je kiezen welke je gebruikt. De deuren zijn alle drie voorzien van een gaaspaneel voor extra ventilatie. En dan is er nog het transparante dakraam, waardoor je ’s nachts vanuit je bed de sterrenhemel kunt bewonderen. Dit ‘shield roof’ is bovendien eenvoudig te bevestigen of te verwijderen.

Snow Peak Fubi
Snow Peak Fubi

Snow Peak Fubi voor jarenlang kampeerplezier

Zoals het een goede tent betaamt, kan de Fubi tegen een stootje. De aluminium stokken zijn sterk en zowel het dak als het grondzeil zijn gemaakt van Oxford polyester en voorzien van een PU-coating. Hierdoor zit je zelfs tijdens flinke regenbui droog.

Kampeerders die enthousiast zijn en de tent met eigen ogen willen bekijken, moeten we teleurstellen. De tent is alleen verkrijgbaar via de website van de fabrikant. Hij kost daar 2289 dollar, wat omgerekend ruim 2000 euro is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!