Wereldprimeur: Roof Space 2 is eerste opvouwbare hardcover-daktent

Martine van Kuler

De Roof Space 2 is de eerste opvouwbare hardcover-daktent op de markt. Hij is razendsnel gebruiksklaar, heeft een riante binnenruimte en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Reden voor Campingtrend om hem eens nader te bekijken.

Snelle montage en veel binnenruimte

Hardshell-daktenten zijn over het algemeen snel op te zetten, maar ze staan niet bekend om hun enorme ruimte. De Roof Space 2 brengt daar verandering in. Deze daktent met harde cover staat in twee minuten fier overeind, én hij heeft de royale binnenruimte van een vouwtent.

De schaal van de Roof Space 2 daktent is gemaakt van robuust en hoogwaardige aluminium. Hij heeft een totaalgewicht van 67 kilo en de compacte afmetingen van slechts 150 x 130 x 21 centimeter (lxbxh). Dankzij zijn aerodynamische vorm lever je nauwelijks aan rijcomfort in.

Eenmaal op de plaats van bestemming is het openen (en sluiten) van deze daktent kinderspel dankzij de gasdrukveren. De tent staat in een mum van tijd en heeft een indrukwekkende binnenruimte van 2,50 x 1,50 x 1,30 meter (lxbxh).

Daktent met dakterras

Het matras in de daktent is 2,05 meter lang en 1,35 meter breed, wat betekent dat je er met twee personen op kunt liggen. Rondom zijn praktische opbergvakken gemaakt en er is zelfs nog ruimte om een tas naast het matras te zetten. De grote ramen – voorzien van een muskietennet – zorgen voor voldoende ventilatie. Je kunt er tijdens de nachtelijke uurtjes bovendien heerlijk door naar de sterrenhemel kijken.

Dat laatste kan trouwens ook vanaf het dakterras. Grapje zeker? Geenszins, waant de Roof Space 2 daktent heeft een panoramamodus. Hiermee creëer je je eigen dakterras.

De Roof Space 2 past op vrijwel elke auto. De adviesprijs van deze daktent is 3499 euro. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Roof Space 2 daktent
De Roof Space 2 daktent heeft een royale binnenruimte.
Roof Space 2 daktent
De Roof Space 2 daktent heeft een royale binnenruimte.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!