Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024

Terugblik Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024 én nieuwe datum bekend

Marije Onderwaater

De laatste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024 is alweer een week geleden. Deze 59ste editie was een enorm succes, zo laat de organisatie weten. En pak je agenda er maar vast bij, want de KCJ-beursdata voor 2025 zijn ook al bekend.

Wie van kamperen houdt, kwam vorige week in Utrecht volop aan z’n trekken. En dát veel mensen in kamperen zijn geïnteresseerd, blijkt wel uit de bezoekerscijfers. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024 verwelkomde bijna 42.000 bezoekers en dat is 4 procent meer dan vorig jaar.

KCJ 2024
Stilte voor de storm
KCJ 2024
Stilte voor de storm

Tweehonderd exposanten

De Jaarbeurs was gevuld met maar liefst tweehonderd exposanten die het nieuwste op kampeergebied lieten zien. Niet alleen caravans en campers, maar ook (dak)tenten, vouwwagens en accessoires. Dit jaar was er ook veel aandacht voor duurzaamheid, onder meer tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche dat woensdagavond plaatsvond,

Bomvolle gangpaden

Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs, kijkt tevreden terug op vorige week: “We hebben genoten van bomvolle gangpaden, primeurs zoals de compacte lichte en gestroomlijnde caravan van Easy Caravanning en het succesvolle Duurzaamheidscongres, waar onder meer in drie categorieën de Duurzame KampeerAwards werden uitgereikt”, zegt Diepemaat. “We merken het niet alleen in de verkoopcijfers, ook op de beursvloer zien we dat kamperen ongekend populair is.”

Data 2025 bekend

Heb jij de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024 bezocht en kan je niet wachten om volgend jaar weer naar Utrecht te gaan? Of ben je er nog nooit geweest en benieuwd hoe het er aan toe gaat op zo’n beurs? Zet dan alvast de data voor 2025 in je agenda. De 60ste editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 1 oktober tot en met zondag 5 oktober 2025.

CT Liveshow KCJ 2024
CT Liveshow KCJ 2024

Liveshows Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024

Wil je nog eens nagenieten van al het kampeernieuws? Bekijk dan de Campingtrend Liveshows die Jos en DW op de beurs maakten. Je vindt ze op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 12 en 15 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…