ANWB Wegenwacht

ANWB Wegenwacht schiet gestrande vakantiegangers te hulp

Martine van Kuler

Een lekke band, een kokende motor, oververhitte remmen of een lege accu. Het kan je zomaar overkomen onderweg naar je vakantieadres. Gelukkig staat de ANWB Wegenwacht paraat. In de populairste vakantieregio’s in Frankrijk, Italië en Spanje zijn 24 wegenwachten aan het werk om mankementen aan auto’s te verhelpen.

Bijna 75 procent van de Nederlanders gaat deze zomer op vakantie en ruim de helft daarvan reist met de auto. Vooral Frankrijk, Italië en Spanje zijn populair. Reden voor de ANWB om daar flink wat wegenwachten te stationeren.

ANWB Wegenwacht in Frankrijk, Italië en Spanje

In totaal zijn er deze zomer 24 wegenwachten actief in de belangrijkste vakantiegebieden om gestrande Nederlanders weer op weg te helpen. Twaalf gaan er naar Frankrijk. Je kunt de gele bussen tegenkomen in Normandië, Dordogne, Ardèche, Languedoc, Beaune, Lyon, Annecy en aan de Côte d’Azur. In verband met de Olympische Spelen is er ook een wegenwacht gestationeerd tussen Reims en Compiègne.

Zeven wegenwachten werken deze zomer in Italië. Ze zijn vooral actief in populaire vakantiegebieden, zoals aan het Gardameer, rond het Lago Maggiore en in Toscane. Voor het eerst wordt ook een wegenwacht ingezet in Spanje, aan de Costa Brava.

ANWB Wegenwacht
ANWB Wegenwacht

Extra servicepunt in Frankrijk

Daarnaast heeft de ANWB Wegenwacht in het Franse Piolenc, in de buurt van Orange, een extra servicepunt ingericht waar vakantiegangers relatief simpele mankementen kunnen laten verhelpen. Auto’s met pech worden uit de omgeving hier naartoe gehaald en gerepareerd, vaak omdat lokale garages het te druk hebben.

De ANWB heeft ook het aantal huurauto’s uitgebreid. Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer moeten immers weer naar huis kunnen komen. Verdeeld over heel Europa zijn in totaal 5500 voertuigen beschikbaar.

Ga goed voorbereid op vakantie

Pech onderweg is niet altijd te voorkomen. Toch kun je de kans op panne wel verkleinen door een goede voorbereiding. Controleer voor vertrek de koelvloeistof, het oliepeil, de verlichting, airco, bandenspanning en of er een ster in je ruit zit. Voor wie met de caravan of aanhanger op pad gaat: check de aansluiting van de trekhaak en de stekker. Neem ook een reservewiel mee en denk aan verplichte spullen als een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto.

Krijg je onverhoopt toch pech onderweg, dan is het belangrijk dat je een pechhulpverzekering met de juiste dekking hebt. Via onderstaande button lees je meer over de verschillende pakketten van de ANWB Wegenwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!