Fête de la Nature

Fête de la Nature is natuurfeestje voor iedereen

Martine van Kuler

Van wandelingen tot workshops en van yoga tot dieren knuffelen. Het kan tijdens Fête de la Nature van 6 tot en met 8 september. Tijdens dit weekend zijn er door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd in bossen, parken en op andere groene plekken. Het idee hierachter? Vier de natuur!

De organisatoren van Fête de la Nature, waaronder IVN Natuureducatie, willen met het natuurfestival zoveel mogelijk mensen op een feestelijke en laagdrempelige manier in contact brengen met de natuur. Extra leuk is dat iedereen een eigen natuurfeestje kan organiseren.

Zo organiseer je je eigen natuurfeestje

Een eigen natuurfeestje organiseren lijkt misschien makkelijker gezegd, dan gedaan. Maar wat denk je bijvoorbeeld van een wandeltocht met natuurverhalen? Salades maken van wilde kruiden? Concerten in de wijktuin? Yoga in de duinen? Of – en dat vinden wij het leukste – een kampeerfeestje in de wei van de plaatselijke boer?

Meer tips en ideeën vind je op de website van de organisatie (je komt er ook via onderstaande button). En heb je geen zin om zelf een natuurfeestje te organiseren, maar wil je wel meedoen aan andere activiteiten? Kijk dan op de website en ontdek welke leuke natuurfeestjes er bij jou in de buurt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!