Aveco tenttrailerverzekering

Eindelijk, mijn tenttrailer is goed verzekerd (al is dat nogal laat)

Marije Onderwaater

Het is al vier jaar geleden dat we een Campooz Fat Freddy aanschaften. Ik dacht aan dat leuke buitenkleed, de bamboebakjes waarmee ik de keuken zou inrichten, gezellige lampjes voor onder de luifel en handige kratten voor onze bagage. Een tenttrailerverzekering? Nee, daar was ik totáál niet mee bezig. Tot nu, na vier jaar is de vouwwagen eindelijk verzekerd via de Aveco tenttrailerverzekering.

Ik geef toe, al te snugger was het niet van me. Vier jaar lang ben ik met een tenttrailer op pad gegaan die niet verzekerd was. Als er onherstelbare schade aan was ontstaan of de vouwwagen was gestolen, dan hadden we niets meer gehad. Bye bye duizenden euro’s. En een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Vorig jaar maakten we het noodweer in Slovenië mee, waar caravans en vouwwagens wegspoelden. Dat gebeurde ons gelukkig niet, maar op de camping naast ons waren ze de pineut.

Aveco tenttrailerverzekering
Noodweer in Slovenië
Aveco tenttrailerverzekering
Noodweer in Slovenië

Nieuwe Aveco tenttrailerverzekering

Op het moment dat ik besefte dat ik geen aparte verzekering voor de Campooz had, en dat mijn reisverzekering de vouwwagen ook niet dekt, moest ik wel actie ondernemen. Jos en DW zijn beide verzekerd bij Aveco en hebben daar veel goede ervaring mee. Aveco, bekend met de kampeerbranche, heeft net een gloednieuwe tenttrailerverzekering. En nee, dit is geen opgewaardeerde verzekering voor caravans; deze is écht gericht op tenttrailers en vouwwagens. Inmiddels is mijn Campooz er ook verzekerd.

Pech, wat nu?

Stel dat ik deze zomer problemen met de tenttrailer krijg, wat gebeurt er dan? Nou, dan bel ik de Aveco Alarmcentrale om te overleggen. Of ik neem contact op via de app, die 24/7 bereikbaar is. In het geval van pech kan Aveco hulp sturen, mits de tenttrailer is afgekoppeld en de pech niet in het verkeer is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een onhandige campingbuur die bij het wegrijden de tent raakt. Het kan zomaar gebeuren. In dat geval denken dat verzekeringsspecialisten mee over de beste oplossing. Is de schade niet te herstellen? Dan krijg ik een vervangende tenttrailer zodat de vakantie gewoon kan doorgaan. Het vervoer van de tenttrailer met schade of pech naar Nederland, of naar een reparatiebedrijf, valt onder de verzekering.

Caravan camper vouwwagen openbare weg parkeren
Caravan camper vouwwagen openbare weg parkeren

Extra hagel- en stormmodule

In Slovenië kwamen wij er, op een nat pak na, goed vanaf. Onze Campooz leed geen schade door het noodweer. Voor kampeerders die een paar weken eerder aan het Gardameer stonden, onder wie de zoons van Jos, was het een ander verhaal. Enorme hagelstenen doorboorden tenten, vouwwagens en zelfs campers en caravans. De schade aan het Gardameer was gigantisch. Met die verhalen in gedachte heb ik mijn Aveco tenttrailerverzekering uitgebreid met een extra hagel- en stormmodule. Andere ellende, als schade door brand, een ontploffing, kortsluiting, blikseminslag, overstroming en regen (zoals vorig jaar in Slovenië), sneeuw en smeltwater is standaard meeverzekerd.

Extreem weer Gardameer
Aan het Gardameer maakten kampeerders vorig jaar extreem weer mee.
Extreem weer Gardameer
Aan het Gardameer maakten kampeerders vorig jaar extreem weer mee.

Diefstal van of uit de vouwwagen

Je moet er niet aan denken: onverlaten stelen de vouwwagen. Gebeurt dit toch? Dan keert de Aveco tenttrailerverzekering bij een nieuwe tenttrailer de aanschafwaarde uit, dit is de nieuwwaarderegeling. Voor tweedehands tenttrailers is het mogelijk om een taxatiewaarderegeling af te sluiten. Alles over deze regelingen lees je hier. Ook onverhoopte diefstal uit de vouwwagen valt onder de verzekering, mits er sporen van inbraak aan de buitenzijde zichtbaar zijn.

Tempo 100 sticker vouwwagen caravan
Tempo 100 sticker vouwwagen caravan

Liever geen noodweer, dieven en pech

Mijn tenttrailer is nu eindelijk goed verzekerd en daar ben ik blij mee. Ik kan onbezorgd op reis gaan. Al mogen noodweer, dieven en pech van mij alsnog wegblijven.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Aveco tenttrailerverzekering? Ga dan via onderstaande button naar de website en bekijk alle ins & outs over de verzekering.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…