Jamet Compact Eco: gerecyclede jeans en interessant prijskaartje

Marije Onderwaater

Jamet bracht vorig jaar een ecologische vouwwagen voor vier personen op de markt, met tentdoek van gerecyclede jeans. Dit smaakt naar meer voor het Franse merk en daarom komt er voor 2025 een kleinere versie voor duo's: de Jamet Compact Eco. Weer met dat duurzame tentdoek én met een interessant prijskaartje.

Om met die prijs te beginnen: die is scherp. De vanafprijs is namelijk 6.450 euro. Wat krijg je daar allemaal voor? We beginnen aan de buitenkant. De Jamet Compact Eco heeft dezelfde wagenbak als de vierpersoonsversie. De wagen is matzwart met zilveren decoratiestickers en ook het dekzeil is zwart. De afmetingen zijn 2,20 x 1,52 x 1,05 meter. Met de dissel erbij is de vouwwagen zo’n 3,45 meter lang. Het laadvermogen is een flinke 435 kilogram. Optioneel is de wagen uit te rusten met een fietsenrek op de dissel of een imperiaal.

Easy access bagage-systeem

De bergruimte onder het bed heeft een inhoud van maar liefst 1000 liter. Bagage in- of uitladen is eenvoudig dankzij het easy access bagage-systeem, dat veel vouwwagens tegenwoordig hebben.

Jamet Compact Eco fietsendrager
Jamet Compact Eco fietsendrager
Jamet Compact Eco wagenbak
Jamet Compact Eco wagenbak

Snel opzetten

Het opzetten van de vouwwagen is eenvoudig en gaat snel. Er is slechts één persoon nodig om de tent uit de bak te trekken, het grondzeil aan te ritsen en de stangen uit te schuiven. De slaaptent én de voortent zijn daarna meteen klaar voor gebruik.

Compact Eco opzetten
Compact Eco opzetten

Voortent uitbreiden

Het dwarsbed op de wagenbak is voorzien van een lattenbodem, en is 2,05 meter lang en 1,50 meter breed. De voortent heeft een afmeting van 3,10/3,80 en is 2,75 meter diep. Erin zitten drie grote ramen die open kunnen voor ventilatie, één verandastang en twee verandawanden. Een boogluifel – te zien op de hoofdafbeelding van dit artikel – en een voortentuitbouw staan op de optielijst.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…