Vouwwagens twee personen

Met z’n tweetjes kamperen: vouwwagens voor twee personen

Marije Onderwaater

Vouwwagens zijn er in alle soorten en maten; van kleine modellen tot exemplaren voor grote gezinnen. Dit zijn drie vouwwagens voor twee personen. Perfect voor kampeerders die graag met z'n tweetjes eropuit trekken.

Alpenkreuzer Waterfront

De Alpenkreuzer Waterfront is helemaal uitgevoerd in groentinten, wat voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Het doek is van TenCate. De Waterfront heeft een leefgedeelte van 2,20 x 2,90 meter en is standaard voorzien van een 1,20 meter lange luifel. Een extra luifel is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Donkere slaaptent

Het bed met lattenbodem en schuimmatras is riant: 1,50 meter breed en 2,10 meter lang. Hierin kunnen zelfs de langste kampeerders zich nog eens lekker omdraaien. De donkere slaaptent zorgt dat slapers niet bij de eerste zonnestraal wakker worden. Het chassis is van AL-KO en voorzien van schokbrekers plus zware uitdraaisteunen.

Bijzettent

Naar wens is de Alpenkreuzer Waterfront uit te breiden met een bijzettent, waardoor er vier personen in kunnen overnachten.

De vanafprijs van de Alpenkreuzer Waterfront is 8.595 euro.

Alpenkreuzer Waterfront
Alpenkreuzer Waterfront
Alpenkreuzer Waterfront
Alpenkreuzer Waterfront

Jamet Duo Luxe XL

Er is geen twijfel over mogelijk: de Jamet Duo Luxe XL is een vouwwagen voor twee personen. Zelfs iemand die solo kampeert, kan voor dit model kiezen. Deze vouwwagen is namelijk door één persoon op te zetten en dat gaat ook nog eens heel snel. De wagenbak is bedekt met een zwarte aluminium traanplaat, wat voor een stoere look zorgt. Het Easy Access bagagesysteem maakt het mogelijk om in- en uit te pakken zonder dat de tent is uitgeklapt.

Luifel met wanden

Het leefgedeelte naast de slaaptent heeft een afmeting van 2,80 x 2,60 meter. De Jamet Duo Luxe XL komt met een luifel waar voor- en zijwanden aan zijn te ritsen.

Bed in lengterichting

Slapen gebeurt in het 2,05 x 1,50 meter grote bed dat in de lengterichting is geplaatst. De slaapcabine is verduisterd.

De vanafprijs van de Jamet Duo Luxe XL – inclusief voortent – is 10.595 euro.

Jamet Duo Luxe XL
Jamet Duo Luxe XL
Jamet Duo Luxe XL
Jamet Duo Luxe XL

Aart Kok River Camp

Een vouwwagen voor twee personen die eruit ziet als een kampeertent; zo omschrijft Aart Kok de eigen River Camp. Deze tenttrailer heeft aan de voorkant de looks van een piramidetent.

Keuze voor kingsize

Het bed met dik matras is omgeven door een binnentent, die ervoor zorgt dat er geen insecten binnenkomen. Het ligoppervlak is 1,40 x 2,00 meter. Een kingsize matras (2,00 x 2,20 meter) behoort tot de opties. De ramen rondom het bed bieden een panorama-uitzicht over de kampeerplek. Onder het bed is ruimte om bagage op te bergen.

Snel opzetten

De Aart Kok River Camp heeft een voortent en een luifel. In de voortent is plek om een eventuele derde gast een nachtje te laten logeren. Opzetten van de vouwwagen gaat snel, inclusief de petluifel die direct meekomt. Een keuken, met ingebouwd driepits kookstel en ruimte voor een koelkast, gasfles en veel keukenspullen, is tegen meerprijs verkrijgbaar.

De vanafprijs van de Aart Kok River Camp is 11.295 euro.

Aart Kok River Camp
Aart Kok River Camp
Aart Kok River Camp
Aart Kok River Camp

Offroad tenttrailers

Op zoek naar een vouwwagen waarmee je buiten de gebaande paden kunt reizen? Bekijk dan deze offroad tenttrailers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…