Raclet Sequoia GL exterieur

Tot 8 slaapplaatsen in compacte vouwwagen Raclet Sequoia GL

Marije Onderwaater

Rondtrekken met een vouwwagen kan prima! Bijvoorbeeld met de Raclet Sequoia GL, een echt gezinsmodel om relaxed mee te reizen. Er is keuze uit een voortent met stalen frame of een opblaasbaar frame. Het aantal slaapplaatsen is indrukwekkend: in deze vouwwagen kan zelfs een gezin van acht kamperen.

Voor een overnachting op een camping onderweg naar de uiteindelijke vakantiebestemming, op weg naar huis, of om zoveel mogelijk van een land te zien en van camping naar camping te trekken. Hoe je ook met een vouwwagen kampeert; het is altijd makkelijk als je hem snel kunt opzetten, ook voor één nachtje. De Raclet Sequoia GL voldoet daaraan. De wagentent is binnen een mum van tijd klaar voor gebruik. Voor een enkele overnachting heeft deze vouwwagen namelijk geen haringen nodig.

Lichte leefruimte met keuken

De leefruimte van de Raclet Sequoia GL heeft een oppervlakte van 29 m². De grote ramen aan weerszijden zorgen voor enorm veel licht. In de GL-uitvoering heeft de Sequoia een luxe keuken met een spoelbak plus kraan, een gasstel met drie pitten en opbergruimte.

Sequoia GL interieur
Sequoia GL interieur

Tot acht slaapplaatsen

De wagentent van de Raclet Sequoia GL heeft vier vaste slaapplaatsen. Aan beide zijden van de tent is een flink bed – met lattenbodem – van 2,00 x 1,65 meter te vinden. De slaapcabines zijn verduisterd, dus blijft het ook op vroege en zonnige zomerochtenden lekker donker in de tent. Tijd om wakker te worden? Rits dan de ramen – met horrengaas – open en het licht stroomt binnen.

Extra ondertentjes

Onder de bedden is aan elke kant nog ruimte om een ondertent op te hangen. Hier kunnen bijvoorbeeld vier kinderen slapen; in elk tentje twee. De optionele ondertent is ook handig om als extra bagageruimte te gebruiken.

Sequoia GL ondertent
Optionele ondertentjes bieden slaapplek of plaats aan bagage.
Sequoia GL ondertent
Optionele ondertentjes bieden slaapplek of plaats aan bagage.

Boogluifel, voortent of allebei

Standaard is de Raclet Sequoia GL voorzien van een korte luifel die aan de basiswagen vastzit. Naar keuze is hier een voortent of een boogluifel aan vast te maken. De luifel heeft oprolbare zijwanden en past ook op de voortent. De Raclet Sequoia GL is dus op te zetten met een luifel, een voortent of een voortent én een luifel. Voor de voortent is er keuze uit een stalen frame of opblaasbare buizen.

Raclet Sequoia GL buiten
Raclet Sequoia GL buiten

Raclet Sequoia GL op Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Wil je de Raclet Sequoia GL zelf bekijken? Dat kan bijvoorbeeld op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die nog tot en met zondag 6 oktober plaatsvindt in Utrecht. Je vindt de Raclet op de Trigano-stand in hal 10. Op de stand staat ook de vernieuwde Raclet Panama Up.

Vanafprijs

De Sequoia GL heeft een vanafprijs van 9.799 euro, de voortent met stalen frame of de voortent air komt daar nog bij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…