Smitveld Novist uitzicht

Wensen komen uit in nieuwe vouwwagen Smitveld Novist

Marije Onderwaater

Een vaste keuken met koelkast, een kingsize bed en een eenvoudig opzetsysteem; dat waren de wensen voor de nieuwe vouwwagen van Smitveld. Het is gelukt om al die wensen te laten uitkomen in de Smitveld Novist, die later dit jaar in de showroom staat.

Smitveld Vouwwagens viert volgend jaar het dertig jaar bestaan. Inmiddels heeft het Noord-Hollandse familiebedrijf de Ruebist, Violist en de Tourist in de nieuwe showroom in Alkmaar staan. De Novist voegt zich bij dat rijtje.

Novist plattegrond
Novist plattegrond

Vaste keuken met koelkast

Een vaste keuken stond al lange tijd op het verlanglijstje van Smitveld Vouwwagens. In de Novist komt die wens uit en dat niet alleen: deze keuken is zelfs uitgerust met een echte koelkast. Verder is hij voorzien van een Dometic-driepitsgasstel, een spoelbak met kraan, vier grote lades en een gootsteenkast. Het blad biedt voldoende werk- en afzetruimte.

Smitveld Novist keuken en slaapcabine
Smitveld Novist keuken en slaapcabine

Languit slapen

Een kingsize bed mocht niet ontbreken in de Smitveld Novist. Daarom heeft de nieuwe vouwwagen een héél riant bed van 2,20 meter lang en 1,60 meter breed. Het matras is 12 centimeter dik en ligt op een Froli-slaapsysteem. Ook bijzonder: het bed is van beide zijden toegankelijk. Over elkaar heen klimmen om eruit te stappen is er dus niet bij.

Smitveld Novist bed
Smitveld Novist bed

Snel opzetten

Dan die derde wens: het snel en makkelijk opzetten van de vouwwagen. Door het gebruik van het al bekende 123-systeem, nu met gasveren, is ook die wens uitgekomen. En geen gehannes met stokken in de deuropening of leefruimte; die zitten er namelijk niet in.

Smitveld Novist ingeklapt
Smitveld Novist ingeklapt

Hoogwaardige materialen

Smitveld kiest in de Novist opnieuw voor hoogwaardige materialen. Het doek is van TenCate, de ritsen van YKK en het chassis is van AL-KO. Net al de andere vouwwagens van Smitveld heeft ook de Novist een vast kuipgrondzeil.

Smitveld Novist
Smitveld Novist

Uitbreiding Smitveld Novist

De Smitveld Novist is op verschillende manieren uit te breiden. Zo zijn een luifel en een voortent verkrijgbaar. Drie extra slaapplaatsen? Kies dan voor bijzettent Nova.

Meer info is te vinden via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…