Waarom investeren in een vakantiehuisje steeds populairder wordt

Jos Mark

Steeds meer mensen overwegen om te investeren in een vakantiehuisje. Maar waarom is deze trend zo populair geworden? In dit artikel gaan we dieper in op de redenen achter de groeiende populariteit van het investeren in een vakantiehuisje. Overigens is dit natuurlijk niet het enige vastgoed waarin je kunt investeren. Vooral ook als we kijken naar het investeren in zakelijk vastgoed, dan is Pearl Capital de juiste partij met een rendement van zo’n 6 procent per jaar. We hoeven je dan niet uit te leggen dat dit een stuk hoger is dan het gemiddelde rendement op de spaarrekening. In welke hoedanigheid het investeren in een vakantiehuisje een aanrader is, leggen we je uiteraard allemaal uit.

De voordelen van een vakantiehuisje

Het hebben van een eigen vakantiehuisje heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. Zo heb je namelijk een plek waar je op ieder gewenst moment naartoe kunt gaan en met niets of niemand rekening hoeft te houden. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom steeds meer mensen de keuze maken om te investeren in een vakantiehuis. Want laten we eerlijk zijn, we willen natuurlijk ook graag iets opbouwen en met de stijgende vraag naar vakantiehuisjes zal dit dus ook alleen maar toenemen. Je huisje zal dus in waarde stijgen, waardoor ook het vermogen stijgt en dan hebben we het nog niet eens over het verhuren ervan. Kies je voor investeren in vastgoed, dan kun je er ook voor kiezen om je huis of pand te verhuren. Zo stijgt niet alleen de waarde, maar genereer je ook een extra bron van inkomsten. Hoe fijn is dat?

De vrijheid van een vakantiehuisje

Vrijheid willen we allemaal. Hoe fijn is het dan dat je overal en altijd naar je vakantiehuisje kunt, zonder dat je rekening hoeft te houden met bepaalde vakantieperiodes? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lang weekend, maar ook gewoon een weekje tussendoor is prima te doen. Wat ook fijn is, is dat je het  helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat wanneer je ervoor kiest je vakantiehuisje ook te verhuren, je misschien beter voor wat goedkoper spul kunt gaan. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je iedere paar weken nieuwe spullen moet kopen, omdat de huurders zich compleet hebben uitgeleefd in je vakantiehuisje.

Neem rustig de tijd

Het investeren in je eerste vakantiehuis is best spannend. Logisch, want je gaat een hele hoop geld uitgeven en je hebt nog geen idee hoe dit op voorhand gaat lopen. Ons advies is dan ook om rustig de tijd te nemen en om je heen te kijken welke projecten interessant zijn. Ben je op zoek naar een specifieke locatie of misschien wil je wel dat het park waar je een vakantiewoning aanschaft, de verhuur voor rekening neemt. Hier betaal je dan vaak wel een bepaalde fee voor, maar dan wordt verder ook alles voor je geregeld. Dus wil jij bouwen aan een vermogen, dan is het investeren in een vakantiehuis zeker de moeite waard om eens goed overna te denken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.