We zijn er Bijna!

Zij doen mee aan We zijn er Bijna!

Martine van Kuler

Voor veel kampeerders zit de vakantie er inmiddels op. Gelukkig kun je nog een beetje in de vakantiestemming blijven, want dinsdag start het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! Zoals je eerder al kon lezen gaat Martine van Os deze keer met de kamperende senioren naar Spanje en Portugal. Onder hen Frans, die met zijn bijna 88 jaar de oudste deelnemer is.

De start van de kampeerreis is aan de voet van de Pyreneeën. Dwars door de binnenlanden van Spanje reist presentatrice Martine van Os met 43 kampeerders naar Portugal. De reis eindigt vervolgens weer in Spanje, aan de groene noordkust bij de Picos de Europa.

Deelnemers We zijn er Bijna!

In de eerste aflevering maken we kennis met Frans en zijn vrouw Henriette, de oudste deelnemers. Frans is bijna 88 jaar, maar deinst niet terug voor een tocht van enkele duizenden kilometers over onbekende wegen. De oud MTS-docent voelt zich nog fit genoeg. “Ik kan me qua gezondheid meten met sommige mensen die dertig jaar jonger zijn en verder denk ik er niet te veel over na”, aldus Frans op de website van Omroep MAX. Martine rijdt een stukje mee in de camper van Frans en Henriette. Onder leiding van een gids bezoekt de hele groep de stad Segovia, bekend vanwege een Romeins aquaduct. En ook de traditionele jeu de boules-competitie start al meteen tijdens de eerste dagen van de reis.

Andere deelnemers dit seizoen zijn onder anderen de alleenstaande Berend, het verliefde stel Henk en Rina, de gepensioneerde beroepsmilitair Nijs en Ron en Jolanda, die al voor de eenentwintigste keer meegaan met een groepsreis.

We zijn er Bijna! is vanaf aanstaande dinsdag 3 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij NPO 1. Wil je oude afleveringen terugkijken? Dat kan op NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!